RUT på Melbu

I helgen samlet vi 24 gymnaster i alderen 7-11 år på Melbu for treningssamling i apparatturn for kvinner. Samlingen var en regional samling med gymnaster fra Melbu, Ballstad, Kabelvåg og Sortland. Med innleid instruktør fra Norges Gymnastikk og Turnforbund ble det ei samling med kvalitet og treningsutbytte for all gymnasten. Jentene fikk møte jevnaldrende som de senere vil møte på andre samlinger og konkurranser. Dette kan bidra til at det blir mindre skummelt og mer motiverende å delta på slike arrangemente. Vi har benyttet muligheten til å gi gymnastene en positiv opplevelse av idretten tidlig!

Et viktig moment under samlingen ble opplæring av nye og uerfarne instruktører. Samtidig som gymnastene fikk utfordre seg og trent hardt, fikk trenerne gode innføringer i sikringsteknikker, nye basisøvelser og en bedre forstålse for lovene om kraft som er viktig i turn. Rekrutering av gode trenere og at vi gir dem den riktige kunnskapen er viktig for utvikling av all idrett, og denne samlingen var en god start på dette arbeidet. Hovedinstruktøren, Rikke Bjerke, og klubben er positiv til å følge opp denne starten allerde på nyåret.

Bilder fra dag 1 av samlingen med fokus på frittstående og bom. Dag to var det hopp og skranke som var fokus.